Topsport Talentschool

Onderwijs en topsport combineren

OSG Sevenwolden is een Topsport Talentschool. Een Topsport Talentschool is een school waar je als (top)sporttalent onderwijs en topsport kunt combineren. Topsport vraagt veel tijd door extra trainingen, wedstrijden en bijvoorbeeld reizen. Een Topsport Talentschool houdt rekening met je sportactiviteiten en kan extra faciliteiten bieden.

Wij ondersteunen talent- en topsporters met speciale faciliteiten. Deze hangen af van wat de leerling nodig heeft. Hoe hoger het niveau van de sport, hoe meer mogelijkheden we bieden. In deze flyer lees je er meer over.

Wanneer komt een leerling in aanmerking voor een (top)sporttalenten-status?

De toekenning van de topsporttalent-status is gekoppeld aan de talentendatabase van NOC*NSF. De database wordt door de sportbonden gevuld met de namen van hun talenten. Als je van jouw sportbond een sportstatus hebt gekregen en deze status zichtbaar is in de database van NOC*NSF, kun je in aanmerking voor de faciliteiten.

OSG Sevenwolden heeft nauwe contacten met NOC*NSF, TeamNL Centrum Noord en is één van de Topsport Talentscholen verbonden aan EVOT (Expertisecentrum Voorgezet Onderwijs& Topsport).

Het normale onderwijs past niet altijd in de volle trainingsschema’s die topsporters draaien, waardoor ze genoodzaakt zijn een keuze te maken, of voor school óf voor de sport. TAlentencollege NOORD in Heerenveen kan het onderwijs zo aanbieden dat het past naast de sport en de ambities van de topsporter.

Heb je nog vragen?
Neem gerust contact op met een van de (top)sporttalenten-begeleiders van OSG Sevenwolden (via het centrale telefoonnummer (0513) 657385 of per e-mail). Onder downloads staan (onder het kopje TopSport) aanvullende documenten:

Zelfbewust en wereldwijs