Synthese

Speciaal voortgezet onderwijs

Synthese biedt passend onderwijs in Heerenveen en helpt leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften, zoals autisme. Het is een samenwerking tussen Onderwijsgroep Midden-Friesland en het speciaal onderwijs van RENN4. Synthese is onderdeel van de Zwaai (speciaal voortgezet onderwijs) en gevestigd in het gebouw van onze bovenbouwlocatie aan de Schans.

De leerlingen die hier onderwijs volgen, hebben zo de kans om hun havo- of vwo-diploma te behalen bij Synthese. Er is een onderbouw (klas 1 tot en met 3) en een bovenbouw (klas 4 tot en met 6). Leerlingen kunnen soms ook gewone lessen van Sevenwolden Campus volgen.

Trots op onze school
Leerlingen voelen zich thuis bij Synthese en waarderen de persoonlijke aandacht en hulp bij huiswerk. Hierdoor hebben ze minder stress. Ouders zijn blij om hun kinderen weer te zien opbloeien. We betrekken leerlingen, ouders en hulpverleners actief bij het onderwijs en stemmen samen de beste ondersteuningsbehoeften af.

Onderwijs en begeleiding
We bieden individuele leerroutes en combineren de expertise van vakcoaches van Sevenwolden en studiecoaches van RENN4. Ook is er ondersteuning van een orthopedagoog van RENN4. De onderwijsspecialisten van onze scholen en RENN4 werken nauw samen. Je krijgt persoonlijke aandacht en aanmoediging: dat motiveert!

Zelfbewust en wereldwijs